Selecteer een pagina

Is het houtwerk van je woning toe aan een nieuwe verflaag? Of wil je jouw woning gewoon een andere uitstraling geven? De vraag is dan: ga ik zelf schilderen of laat ik het uitbesteden? 

Binnen schilderwerk bepaalt de look en feel van jouw huis. Na een paar jaar ziet de lak er oud uit. De verf begint van de kozijnen af ​​te bladderen en er zijn natte plekken op je plafond. Daarom moet je de binnenkant van je woning elke acht jaar opnieuw schilderen. Buitenschilderwerk is nog vaker toe aan vervanging dan binnen schilderwerk. Dit komt door de wisselende weersomstandigheden rondom uw huis. De buitenkant van je woning dient ongeveer om de 5 jaar vernieuwd te worden. De vraag is dan: ga je zelf je huis schilderen of ga je mensen vinden om het aan te laten uitbesteden? Schildersbedrijf in Amsterdam geeft 5 voordelen van het uitbesteden van schilderwerk.

Schilderwerk van goede kwaliteit

Hoe moeilijk kan schilderen zijn? Met die instelling gaan mensen vaak zelf aan de slag met hun schilderwerk in hun eigen huis. Toch is goed schilderwerk nog steeds een vak apart. Ten eerste brengt een specialist op dit gebied natuurlijk de juiste kennis en ervaring mee, waardoor je er verzekerd van bent dat de klus in goede handen wordt gedaan.

Een van de voordelen van het uitbesteden van schilderwerk is dat je verzekerd ben van kwalitatief goed schilderwerk. Een schilder weet namelijk wat hij doet en heeft de kennis en kunde in huis. Zo gebruikt hij de juiste materialen en de juiste verf om een goede kwaliteit te garanderen. Ook weet een ervaren schilder in welk tempo hij moet schilderen om het beste resultaat te krijgen.

Je bespaart tijd

Schilder je niet vaak en ga je wel zelf aan de slag, dan kost het je hoogstwaarschijnlijk veel meer tijd dan dat het voor vakmannen is. Een buitenschilder heeft genoeg ervaring met schilderen en kan dus een stuk sneller te werk gaan. Door het uitbesteden van schilderwerk bespaar je dus aanzienlijk veel tijd door de taak aan een deskundige over te laten. Zonder dat de kwaliteit van het schilderwerk slechter wordt.

Daarnaast wordt alles van het begin tot het eind gedaan, waardoor jij die tijd kunt gebruiken voor andere dingen. Je hoeft je vrije avonden en vakantiedagen niet op te geven aan schilderen. Het inhuren van een professionele schilder is daarom erg gemakkelijk en bespaart jou veel tijd en moeite.

 Je bespaart geld

Schilders kunnen de materialen die ze nodig hebben vaak goedkoper inslaan dan jij. Het kan je dus een hoop geld schelen als je schilder de benodigde inkopen doet voor het schilderen in plaats van wanneer je dit zelf doet. Als jij naar de bouwmarkt gaat en je koopt kwasten en rollers, dan zal je waarschijnlijk niet de duurste en de beste exemplaren kopen. Een vakman die deze gereedschappen elke dag nodig heeft, doet dit natuurlijk wel. Een professionele schilder heeft dus toegang tot de beste materialen waarmee de klus nog netter en vakkundiger kan worden geschilderd.

Alles wordt uit handen genomen

Hoewel veel mensen het schilderen van hun woning niet erg vinden, worden de klusjes eromheen wél vaak als vervelend ervaren. Denk hierbij aan het schuren, het schoonmaken van de kwasten en het afplakken van ramen en deuren. Door het schilderwerk uit te besteden, hoef je ook deze klusjes niet meer te doen. Je hoeft niet meer na te denken over de planning, waar je het beste kan beginnen met schilderen en of er al steigers geregeld zijn. Een vakschilder neemt je alle zorgen uit handen.

Garantie op schilderwerken

Als je zelf gaat schilderen, is de kans aanwezig dat je te langzaam of snel werkt. Blaasjes, druipers of andere beschadigingen betekenen dat je het werk weer opnieuw kunt doen. Bij het uitbesteden van schilderwerk geef je het werk uit handen, dan profiteer je van garantie op het werk. Ga je zelf aan de slag, dan krijg je geen garantie en ben je dus niet gedekt mocht er iets verkeerd gaan in de toekomst met het verfwerk.

Veel schilders hanteren een onderhoudscontract waar staat dat de schilderklus moet voldoen aan de verwachting. Schilderwerk moet hersteld worden, als de oorzaak slecht geleverde werk is. Komt de schade door slecht onderhouden schilderwerk, dan heb je geen recht op de garantie.

Schuif jij op dit moment nu ook die klus enorm voor je uit en moet jouw woning geschilderd worden? Wil je dit keer graag voor gemak gaan en je schilderwerk uitbesteden aan een professionele schilder? Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt om jezelf te verdiepen in schilderen.